Wat moet er in de tuin?

Voor kinderen is het leuk om zoveel mogelijk verschillende planten in de schooltuin te zetten. Groenten, kruiden, bloemen, het is allemaal mogelijk. Visiria heeft enkele zadenpakketten samengesteld met een leuke mix van geschikte planten.

Er is bij het samenstellen van de zadenpakketten met een aantal dingen rekening gehouden. In de eerste plaats zijn het allemaal snelle groeiers die vlot tot zichtbaar resultaat leiden. Daarnaast zullen ze weinig problemen geven bij de groei. Het zijn makkelijke planten, die weinig eisen stellen aan de grond. Op de pagina's Groenten, Bloemen en Kruiden wordt wat meer informatie gegeven over enkele van de geselecteerde planten.

De zomervakantie is voor de schooltuin een vervelende onderbreking. In deze warme maanden zullen planten goed verzorgd moeten worden. Bovendien is het net een periode waarin veel planten tot bloei komen of oogstrijp worden. Veel bloemen in het zadenpakket van Visiria bloeien uitermate lang. De groenten zijn snel oogstrijp of na de zomervakantie te oogsten. Overigens kan de oogsttijd soms enigszins worden beïnvloed door eerder of later te zaaien.